Grand Challenge -pilottihaku on auki: Etsimme Suomen seuraavan supertietokoneen ensimmäisiä käyttäjiä!

CSC asentaa uuden Atos BullSequana X400 -järjestelmän ja uudet datalaitteistot huhtikuussa 2019. Grand Challenge (GC) -pilottihaku uuden järjestelmän ensimmäisiksi käyttäjiksi ja hyväksymisvaiheessa ajettavien projektien valitsemiseksi on nyt avattu.

Valittujen GC-projektien edellytetään tuottavan tuloksia lyhyessä ajassa (noin 6 viikossa) toukokuusta 2019 alkaen. Tällöin on mahdollisuus ajaa hyvin suuria töitä, sillä järjestelmä on varattu vain rajalliselle käyttäjämäärälle.

Uusi klusteri koostuu noin 30 000 Intel-ytimestä sekä mm. tekoälykäyttöön tarkoitetuista 320 NVIDIA V100 -grafiikkaprosessorista (GPU). Lisätietoja uuden ympäristön teknisistä yksityiskohdista löytyy osoitteesta https://research.csc.fi/techspecs. Pilottiprojektien odotetaan tuottavan hyväksymistestivaiheen aikana laitteistolle raskaan kuorman (CPU-, GPU-, tai I/O-intensiivisen, tai näiden yhdistelmän). Pilotoinnin aikana laitteiston saatavuutta tai käyttökelpoisuutta ei kuitenkaan voida taata ja ohjelmistoympäristö on tarjotun mukainen ("as is").

CSC nimeää kullekin projektille yhteyshenkilön ja tarjoaa laajaa tukea tutkimusryhmälle sekä ohjelmistojen sovittamiseen (porting) että töiden ajamiseen uudessa järjestelmässä. Hyväksyttyjen projektien edellytetään raportoivan kokemuksistaan, vaikeuksistaan, onnistumisistaan ja odotuksistaan paremman käyttöympäristön kehittämiseksi.

Hakemukset arvioi ja projektit valitsee CSC:n Tieteellinen asiakaspaneeli (ks. https://research.csc.fi/scientific-customer-panel). Yleiset valintakriteerit ovat valmius ja tieteellinen potentiaali (ks. myös https://research.csc.fi/grand-challenge-proposals) mutta samalla pyritään ottamaan huomioon erilaisten käyttötapausten kattavuus (soveltuvuus):

  • Suuren skaalan simulaatiot
  • Keskikokoiset simulaatiot
  • Dataintensiivinen laskenta
  • Tekoäly

Arvostamme uusia lähestymistapoja, jotka eivät ole aiemmin olleet mahdollisia, parhaimmillaan kaikilta tieteenaloilta luonnontieteistä humanistisiin tieteisiin. Erityisesti rohkaisemme tuomaan hakemuksissa esiin, miksi tutkimusaihe on erityisen haasteellinen, ja mikä olisi projektin onnistuessaan saavuttama läpimurto.

Hakemusten viimeinen jättöpäivä on maanantai 25.2.2019 klo 12.00.

Hakemukset toimitetaan verkkolomakkeen kautta, osoitteessa https://link.webropolsurveys.com/S/0A840F5E6B5094A1 Lomakkeen voi tallentaa keskeneräisenä ja sitä voi muokata, kunnes se on valmis lähetettäväksi.

Jos olet kiinnostunut hausta, kehotamme ottamaan yhteyttä mahdollisimman pian, jotta voimme parantaa koodien ja työvoiden teknistä soveltuvuutta suunniteltuihin käyttötarkoituksiin.

Lisätietoja CSC:n asiakaspalvelusta (asiakaspalvelu@csc.fi).