Tutustu CSC:n tulevaan verkkosivustoon ja kerro, mitä pidät!

CSC:n verkkosivusto on uudistumassa. Niin sivuston visuaalinen ilme, rakenne kuin sisällötkin muuttuvat uudistuksessa. Nyt pääset etujoukoissa tutustumaan sivuston testiversioon!

Siirry sivustolle

Tutkimus

Asiantuntemusta ja tehokkaita
ICT-ratkaisuja
tutkimuksen tueksi

Koulutus

Luotettavaa kumppanuutta
koulutuksen ​ja opetuksen
edistämisessä

Kulttuuri ja julkishallinto

Asiakastarpeisiin räätälöityjä,
yhteentoimivia tietojärjestelmiä
sekä monialaisia asiantuntijoita

Uusimmat blogit ja artikkelit

Lisää sisältöjä

Hanindyo Kuncarayakti kollegoineen mallintaa supernovaräjähdyksiä

Astrofyysikko, dosentti Hanindyo Kuncarayakti kertoo tutkimuksestaan, joka käsittelee tähtien kuolemia ja niiden vaikutusta ympäröivään ainekseen. Suomalaisten ja japanilaisten välinen tutkimusyhteistyö on jatkunut jo monta vuotta, ja he hyödyntävät LUMIa tutkimuksessaan.

Lue lisää »

Älä sahaa omaa oksaasi, hyödynnä OKSA-sanastoa!

Opetuksessa ja koulutuksessa käytetään omaa erikoiskieltä, joka avautuu parhaiten asioiden parissa työskenteleville. Yhteistoiminnan helpottamiseksi laaditusta OKSA-sanastosta julkaistiin huhtikuussa 2024 kolmas laitos. CSC on mukana opetus- ja kulttuuriministeriön käynnistämässä sanastotyössä.

Lue lisää »

Monitieteistä ja kansainvälistä tutkimusta materiaalien löytämiseen puhtaan energian ja päästöttömien ajoneuvojen tarpeisiin

Professori Antti Karttunen ja Dr. Kevin Conley Aalto-yliopiston Kemian tekniikan korkeakoulusta hyödyntävät LUMI-supertietokonetta tutkimuksessaan, joka edistää materiaalien löytämistä puhtaan energian ja päästöttömien ajoneuvojen tarpeisiin. 

Lue lisää »

​​​​​​​

Oppimisanalytiikan viitekehys auttaa hyödyntämään dataa oppimisen tukena

Oppimisessa ja koulutuksessa käytetään useita sähköisiä alustoja. Näitä ovat esimerkiksi digitaaliset oppimateriaalit, oppimisalustat, simulaatiot ja muut sähköiset työkalut. Kun opiskelijat käyttävät näitä alustoja, he jättävät toiminnastaan verkossa jälkiä. Oppimisanalytiikka tarkoittaa digitaalisten jälkien keräämistä, analysointia ja raportointia.

Lue lisää »