EuroHPC JU:n resurssihaut auki LUMI-supertietokoneelle

EuroHPC JU:n resurssihaut auki LUMI-supertietokoneelle

EuroHPC-yhteisyrityksen (The European High Performance Computing Joint Undertaking) Extreme Scale ja Regular Access -haut ovat jälleen auki. Näiden hakujen kautta eurooppalaiset tutkijat voivat hakea resursseja LUMIlta ja muilta EuroHPC JU:n huippuluokan supertietokoneilta. Haut ovat auki kaikille tieteenaloille.

EuroHPC JU:n Extreme Scale Access -haku

EuroHPC JU:n Extreme Scale Access Mode -haku on avoin tutkijoille kaikilta tieteenaloilta, ja yrityksille sekä julkisen sektorin toimijoille, jotka pystyvät osoittamaan resurssitarpeen erittäin raskaaseen laskentaan, tallennuskapasiteettiin ja tukipalveluihin. Haku on tarkoitettu tieteellisesti erittäin haastaville ja vaikuttaville projekteille.

Tässä haussa voi hakea resursseja LUMI-supertietokoneen lisäksi Italiassa sijaitsevalta Leonardo-supertietokoneelta ja Espanjassa sijaitsevalta MareNostrum5-supertietokoneelta.

Seuraava hakuaika päättyy (ns. cut-off-date) 17.4.2024 kello 10.00 CEST (11.00 Suomen aikaa). Tätä seuraava haku sulkeutuu 4.10.2024, myös kello 10.00 CEST (11.00 Suomen aikaa).

Tässä hakutyypissä on kolme hakuvaihtoehtoa: Haku tieteellisille toimijoille (Scientific access track), haku yrityksille (Industry access track) ja haku julkisen sektorin toimijoille (Public administration access).

Lisätietoja hausta EuroHPC JU:n verkkosivuilta.


EuroHPC JU:n Regular Access -haku

EuroHPC JU:n Regular Access -haku on avoin tutkijoille kaikilta tieteenaloilta, ja yrityksille sekä julkisen sektorin toimijoille. Tämä haku on tarkoitettu projekteille, jotka mahdollistavat tieteellisen innovoinnin edustamillaan tieteenaloilla. Hakemuksessa tulee osoittaa tarve hyvin raskaaseen laskentaan, tallennuskapasiteettiin ja tukipalveluihin.

Tässä haussa voi hakea resursseja Kajaanissa sijaitsevan LUMI-supertietokoneen lisäksi seuraavilta superkoneilta: Vega (Slovenia), MeluXina (Luxemburg), Karolina (Tšekki), Discoverer (Bulgaria), Leonardo (Italia) ja MareNostrum (Espanja).  

Seuraava hakuaika päättyy (ns. cut-off-date) tässä hakutyypissä 6.9.2024​​​​​​​ kello 10.00 CEST.

Myös tässä hakutyypissä on kolme hakuvaihtoehtoa: Haku tieteellisille toimijoille (Scientific access track), haku yrityksille (Industry access track) ja haku julkisen sektorin toimijoille (Public administration access).

Lisätietoja hausta EuroHPC JU:n verkkosivuilta.

Hakemukset

Kaikki hakemukset EuroHPC-yhteisyrityksen hakuihin tulee jättää PRACE calls -portaalin kautta.
​​​​​​​
Lisätietoja EuroHPC:n eri hakumuodoista (myös Benchmark and Development Access -hakumuodot) on saatavilla EuroHPC JU:n verkkosivuilla.