Suomen LUMI Extreme Scale Access -projektihaku on auki

Suomen LUMI Extreme Scale Access -projektihaku on auki

Vuoden 2024 ensimmäinen LUMI-supertietokoneen Extreme Scale Access -resurssien haku suomalaisille tutkijoille on alkanut. Haku on auki 27.2.2024 asti.
 
Tämä haku on suunnattu kaikille tieteenaloille sellaiseen tieteellisesti vaikuttavaan, tuotteliaaseen ja innovatiiviseen tutkimukseen, joka vaatii erittäin suuria GPU-laskennan resursseja ja tallennusresursseja. Suomen Extreme Scale Access -haun järjestää CSC – Tieteen tietotekniikan keskus, ja se on avoinna kaikille Suomen korkeakoulujen, tutkimuslaitosten ja yritysten tutkijoille ja tuotekehittäjille. Projektin tuotosten on oltava pääasiallisesti julkisia, eli niiden tulee tähdätä julkaisuihin, opinnäytetöihin ja/tai avoimiin aineistoihin.
 
Projektien kesto on yksi vuosi. Eri LUMI-projektityypeistä on lisätietoa LUMIn verkkosivuilla. Muita LUMI-projektityyppejä voi hakea MyCSC:n kautta.
 
Hakemuksessa on:
•    Osoitettava, että tutkimus tarvitsee pyydettyjä suuria resurssiallokaatioita tavoitteiden saavuttamiseksi;
•    Osoitettava, että menetelmät, ohjelmistot ja työkalut soveltuvat teknisesti LUMIn GPU-osiolle LUMI-G:lle tai vastaavalla arkkitehtuurilla kuten Frontierilla tehdyin suorituskykymittauksin. Muilla noodiarkkitehtuureilla tehdyt suorituskykyluvut eivät riitä perusteiksi. Hakija voi testata ohjelmistonsa suorituskykyä ennen hakemuksen jättämistä luomalla benchmark access -projektin itselleen MyCSC:ssa.
•    Esitettävä projektisuunnitelma ja aikataulu, jolla voidaan perustella projektin elinkaaren ajan arvioitu resurssien kulutus.

Hakemukset arvioidaan sekä teknisesti että tieteellisesti. Tieteellisen arvion tekee kansainvälinen paneeli, jossa on tutkimusryhmien vetäjiä eri tieteenaloilta. Arviossa huomioidaan:
•    tekninen valmius hyödyntää resursseja
•    tieteellinen painoarvo
•    tutkimusryhmien välinen sekä yritysyhteistyö lasketaan eduksi.

Hakemuksessa pitää ilmoittaa tarvittavat GPU-tunnit (GPU hours), CPU-laskentaydintunnit (CPU core-hours) ja tallennustunnit (storage hours). Haettujen resurssien on oltava vähintään 1 ja maksimissaan 3 miljoonaa GPU-tuntia. Tätä pienemmät projektit on helpompaa ja nopeampaa tehdä jatkuvan General Access -hakumekanismin kautta.

Tässä haussa allokoidaan 9 miljoonaa GPU-tuntia, 132 miljoonaa laskentaydintuntia ja 60 miljoonaa tallennustuntia. Hankkeet resursoidaan arviointipaneelin näkemässä paremmuusjärjestyksessä. CSC pidättää oikeuden myöntää hankkeelle eri määrä resursseja kuin mitä oli pyydetty. Hankkeet voivat alkaa toukokuussa 2024 ja ne voidaan toteuttaa yhtenä tai useampana laskentaprojektina, hakijakonsortion toiveiden mukaisesti. Pyydämme huomioimaan, että hankkeelle tehty resurssimyöntö on yläraja koneen käytölle, mutta emme voi taata, että hanke pystyy käyttämään kaikki sille myönnetyt resurssit. Tähän vaikuttavat mm. koneen jonotilanne sekä mahdolliset huoltokatkot. Pyydämme arvioimaan resurssitarvetta huolellisesti ja ottamaan huomioon edellä mainitut tekijät.


Haku on auki tiistaihin 27.2.2024 klo 23.59 asti. Haku tapahtuu hakemuslomakkeen kautta. Hakemuksen voi tallentaa editoinnin välillä ennen lähettämistä.
​​​​​​​
Mahdolliset kysymykset hausta voi osoittaa CSC:n asiakaspalveluun: servicedesk@csc.fi