News

Back

Avoimuudella Euroopan johtotähdeksi -vaalipaneeli järjestetään 28.3.

CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy, Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI, Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ja Eurooppalainen Suomi -yhdistys järjestävät tutkimus- ja koulutuspolitiikkaan keskittyvän paneelikeskustelun Helsingin Eurooppasalissa (Malminkatu 16) torstaina 28.3.2019 kello 8.30 alkaen.

Tapahtumassa haastetaan eri puolueiden eduskuntavaaliehdokkaat pohtimaan, miten Suomesta voisi avoimuudella tulla koulutuksen ja tutkimuksen eurooppalainen johtotähti. Luvassa on keskustelua vaalikevään kuumista aiheista, kuten kansainvälisyydestä, avoimesta tieteestä, jatkuvasta oppimisesta, korkeakoulutuksesta alustana, TKI-panostuksista ja EU-rahan kotiuttamisesta. Paneelin kautta pyritään nostamaan keskusteluun sitä, mihin meidän tulee kansallisesti panostaa, jotta Suomi voi olla näiden osalta aktiivisena suunnannäyttäjä Euroopan unionissa.

Panelisteina toimivat asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (keskusta), kansanedustaja Pilvi Torsti (SDP), väitöskirjatutkija, VTM ja aineenopettaja Mervi Katainen (kokoomus), kansanedustaja Jyrki Kasvi (vihreät) sekä kaupunginvaltuutettu, vasemmistoliiton varapuheenjohtaja ja nuorisotutkija Veronika Honkasalo. Tilaisuuden juontaa median moniottelija Jan Erola.

Vaalipaneeli on jatkoa niin CSC:n, UNIFIn kuin Arenen hallitusohjelmatavoitteille. Tutkimusta, korkeaa sivistystä ja osaamista voidaan pitää elintärkeinä kestävälle kasvulle ja hyvinvoinnille.

– CSC:n näkökulmana näihin aiheisiin on digitalisaatio, joka tulee ymmärtää läpileikkaavana teemana yhteiskunnallisessa keskustelussa ja päätöksenteossa. Digitalisaatio on tärkeä mahdollistava tekijä tutkimukselle, koulutukselle ja kilpailukyvylle, sanoo CSC:n toimitusjohtaja Kimmo Koski.

CSC:n hallitusohjelmatavoitteet

Arenen hallitusohjelmatavoitteet

Unifin hallitusohjelmatavoitteet
 

Ilmoittautuminen 25.3. mennessä tämän linkin kautta.


Lisätietoja tilaisuudesta antavat:

Miia Lindell
Koordinaattori
CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy
miia.lindell(at)csc.fi
p. 050 381 285

Anna Humalamäki
Erityisasiantuntija
Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI ry
anna.humalamaki(at)unifi.fi
p. 050 501 0559

Petri Lempinen
Toiminnanjohtaja
Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry
petri.lempinen(at)arene.fi
p. 040 766 7805

#johtotähdeksi #vaalit2019 #digisuomensuunta