Uutisia

null Yhteistyö on avain tulevaisuuden globaaleihin haasteisiin vastaamisessa – CSC ja Singaporen keskus NSCC lisäävät yhteistyötään

Yhteistyö on avain tulevaisuuden globaaleihin haasteisiin vastaamisessa – CSC ja Singaporen keskus NSCC lisäävät yhteistyötään

Suomen Tieteen tietotekniikan keskus CSC, Singapore National Supercomputing Centre, Singapore Advanced Research and Education Network ja National University of Singapore ovat allekirjoittaneet yhteisymmärrysmuistion (MoU) tiivistämään yhteistyötä Singaporen yksiköiden ja Suomen CSC:n välillä. Allekirjoitusseremonia toteutettiin 2. helmikuuta SupercomputingAsia 2021 (SCA21) -konferenssissa.

Singapore National Supercomputing Centre (NSCC), Singapore Advanced Research & Education Network (SingAREN) ja Quantum Engineering Programme of the National University of Singapore (NUS) allekirjoittivat MoU-sopimuksen CSC:n kanssa. CSC vastaa Suomen supertietokoneinfrastruktuurin hallinnasta sekä isännöi myös tulevaa Euroopan tehokkainta pre-eksa-skaalan supetietokone LUMIa.

Yhteistyössä selvitetään muun muassa nopean ja suuren siirtokapasiteetin sisältävän valokuituyhteyden pystyttämistä Suomen ja Singaporen välillä sekä turvallisempia tapoja suojata tiedonsiirtoa kvanttiteknologian avulla.

NSCC ja CSC perehtyvät myös Suomen vihreään palvelinkeskukseen, jossa konesalin virrankulutusta on vähennetty huomattavasti hyödyntäen kylmää ilmastoa ja uusiutuvia energialähteitä. Sähkönkulutus on suurin kustannuskomponentti useimmissa datakeskuksissa.

- MoU ja muu SCA21:n yhteistyö ovat osoitus HPC-yhteisön päättäväisyydestä jatkaa yhteistyötä työkaluna maailmanlaajuisten, pandemian kaltaisten haasteiden torjunnassa ja valmistautua paremmin vastaamaan tuleviin haasteisiin, kertoi professori Tan Tin Wee, SCA21-ohjauskomitean puheenjohtaja ja NSCC: n toimitusjohtaja.

- Singaporelle CSC:n ja Singaporen yksiköiden uusi yhteistyö on merkittävää, koska se voi tukea Singaporen HPC-resurssien valmiuksien ylläpidossa tulevia tarpeita silmällä pitäen luomalla uusia tutkimusyhteyksiä Eurooppaan, kehittämällä tietoturvallisia ratkaisuja pitkän matkan tiedonsiirtoon sekä auttaa meitä rakentamaan tehokkaampia ja vihreämpiä datakeskuksia, hän jatkoi.

- Olemme innoissamme yhteistyöstä NSCC:n, SingARENin ja NUS:n kanssa huipputeknologian alalla. Tämä antaa suomalaiselle tutkimukselle ja koulutukselle uusia mahdollisuuksia kansainväliseen yhteistyöhön muun muassa tietoliikenneteknologian ja suurteholaskennan alueilla, kertoi CSC:n toimitusjohtaja Kimmo Koski.

Singaporen yksiköiden ja Suomen CSC n allekirjoittama yhteisymmärrysmuistio SCA21-konferenssissa on osoitus HPC-yhteisön yhteistyöhengestä. Ulkoministeri ja Smart Nation -aloitteen vastaava ministeri, tohtori Vivian Balakrishnan ilmoitti MoU:sta SCA21-virtuaalikonferenssin avajaisissa.

- Kriisi on korostanut kansainvälisen yhteistyön merkitystä taistelussa virusta vastaan ​​kaikkialla maailmassa. MoU osoittaa aikomuksemme nopeuttaa rajat ylittävää yhteistyötä, josta hyötyvät myös meistä kaukana sijaitsevat tutkimusyhteisöt, totesi Vivian Balakrishnan avauspuheessaan.

Lisätietoja antavat:

Kimmo Koski, toimitusjohtaja, CSC

kimmo.koski@csc.fi +358 50 381 9777

Pekka Manninen, johtaja, LUMI-supertietokonekeskus, CSC

pekka.manninen@csc.fi +358 50 3812 831

SupercomputingAsia 2021 (SCA21) Conference
Singaporesta, Japanista ja Australiasta peräisin olevien HPC-keskusten järjestämä SupercomputingAsia (SCA) 2021 on vuosittainen konferenssi, joka kattaa sateenvarjon merkittävistä supertietokoneista ja niihin liittyvistä tapahtumista Aasiassa. SCA21 pidetään virtuaalikonferenssina 2. – 4. Maaliskuuta 2021.