CSC ja Australian NCI tiivistävät yhteistyötä suurteholaskennassa ja datanhallinnassa

CSC ja Australian National Computational Infrastructure tiivistävät yhteistyötä suurteholaskennassa ja datanhallinnassa

CSC – Tieteen tietotekniikan keskus ja Australian kansallista yliopistoa edustava National Computational Infrastructure (NCI) allekirjoittivat yhteisymmärryspöytäkirjan suurteholaskennan ja datanhallinnan tiedonvaihdon kehittämiseksi ja helpottamiseksi.

ALT-TEKSTI

 

Kuvassa vasemmalta: CSC:n toimitusjohtaja Kimmo Koski ja NCI:n johtaja professori Sean Smith.

Yhteisymmärryspöytäkirjassa sovittiin tiedon ja parhaiten käytäntöjen vaihtamisesta suurteholaskennan operointiin ja ekotehokkaisiin datakeskustoimintoihin liittyen, suurteholaskentakeskeisen tutkimusyhteistyön helpottamisesta ja nopeiden ja suurten datamäärien siirtoon kykenevien valmiuksien ja teknologioiden kehittämisestä. CSC ja NCI selvittävät yhdessä myös yhteisiä koulutus-, rahoitus- ja projektimahdollisuuksia.

NCI:n johtaja professori Sean Smith toteaa, että yhteisymmärryspöytäkirja on hyvin ajankohtainen, kun kansainväliset sitoumukset NCI:n ja merkittävien kansainvälisten supertietokonetoimijoiden välillä lisääntyvät. ”NCI:llä ja CSC:llä on monia yhteisiä intressejä ja haasteita – erityisesti se, että molemmat organisaatiot käyttävät toiminnassaan uusiutuvaa energiaa ja toimivat nollahiilipäästöllä.”  

CSC:n toimitusjohtaja Kimmo Koski korostaa, että strateginen kumppanuus NCI:n kanssa on tärkeä lisä CSC:n globaaliin yhteistyöhön. NCI on arvostettu australialainen organisaatio, joka tarjoaa korkealaatuisia laskenta- ja dataintensiivisiä palveluita. ”Nyt allekirjoitettu yhteisymmärryspöytäkirja on askel kohti yhteistyön vahvistamista NCI:n kanssa. CSC odottaa innolla tietojen, taitojen ja osaamisen vaihtoa ja yhteistyötä yhteisten tavoitteidemme saavuttamiseksi.”

Yhteystiedot:

Kimmo Koski, toimitusjohtaja, CSC
Sähköposti: kimmo.koski@csc.fi

Maija Kuhlman, viestintäjohtaja, CSC
Matkapuhelin: +358 40 718 2206
Sähköposti: maija.kuhlman@csc.fi 

Professori Sean Smith, johtaja, NCI
Sähköposti: sean.smith@anu.edu.au

Tri Jingbo Wang, varajohtaja, liiketoiminnan kehittäminen ja käyttäjien sitouttaminen, NCI
Sähköposti: jingbo.wang@anu.edu.au