Uutisia

null EuroHPC Summit Week 2021 lähestyy – ilmoittaudu mukaan

EuroHPC Summit Week 2021 lähestyy – ilmoittaudu mukaan

EHPCSW eli EuroHPC Summit Week 2021 lähestyy ja kokoaa tänäkin vuonna suurteholaskennan eurooppalaiset toimijat sekä sidosryhmät yhteen. Tapahtuma järjestetään digitaalisena 22.–26.3.2021.   

Tapahtumaan voi ilmoittautua täällä! Samalla voi ilmoittautua myös PRACEdays21-tapahtumaan.  

Tapahtumapäivät on jaoteltu teemoittain: EuroHPC, teollisuus, COVID-19, monimuotoisuus, MaX CoE, tiede sekä ekosysteemit.  

EuroHPC-päivänä maanantaina 22.3.2021 klo 13.00–14.00 Suomen aikaa (12.00–13.00 CET) Pekka Manninen CSC:ltä (johtaja, LUMI-supertietokonekeskus) pitää esityksen LUMI-supertietokoneesta session EuroHPC Infrastructure Activities Including an overview of the activities and achievements of EuroHPC on this aspect and presentations from the pre-exascale systems (and petascale ones if time permits) aikana.  

Lisäksi, tiede-päivänä torstaina 25.3.2021 klo 13.05–13.20 Suomen aikaa (12.05–12.20 CET), Jukka-Pekka Partanen (johtaja, datakeskus ekosysteemit) CSC:ltä pitää esitelmän: Energy efficiency at data centre level a user’s testimony from CSC.  

Maailman nopeimpiin kuuluva supertietokone, LUMI, aloittaa toimintansa CSC:n datakeskuksessa Kajaanissa vuonna 2021. LUMI on ainutlaatuinen yhteiseurooppalainen, kymmenen Euroopan maan ja Euroopan unionin EuroHPC-yhteisyrityksen supertietokonehanke, joka parantaa Suomen ja koko Euroopan tutkimusta, työllisyyttä ja kilpailukykyä. Huippunopean laskentatehon lisäksi LUMI on yksi maailman edistyksellisimmistä alustoista tekoälylle ja se on elinkaarensa ajan yksi maailman näkyvimmistä tieteellisistä instrumenteista.  
 
Aikataulun ja muut ajankohtaiset tiedot löydät EHPCSW 2021 viralliselta tapahtumasivuilta