News

Back

It-päivät 2018 järjestetään marraskuussa Oulussa


Kuva: Adobe Stock

Marraskuussa 6.–7.11.2018 järjestettävät korkeakoulujen IT-päivät on korkeakoulutuksen ja tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan IT-ammattilaisten vuotuinen päätapahtuma, joka kokoaa yhteen korkeakoulujen IT-päättäjiä ja tietohallinnon asiantuntijoita. Tapahtuma järjestetään jo 41. kerran ja järjestelyvastuussa on tänä vuonna Oulun ammattikorkeakoulu. Varsinaisia IT-päiviä edeltää Oulun ammattikorkeakoulun, Oulun yliopiston, BusinessOulun ja CSC:n järjestämä esipäivä maanantaina 5.11. 

Esipäivän ohjelmassa on työpajoja ja keskustelutilaisuuksia. Tervetuliaissanat lausuvat vararehtori Helka-Liisa Hentilä Oulun yliopistosta ja vararehtori Jyrki Laitinen Oulun ammattikorkeakoulusta. Iltapäivän Oppimisen digiloikka -foorumissa on tavoitteena kehittää ja yhdistää opiskelijoiden, opettajien ja tutkijoiden käyttöön parhaita digitaalisia palveluja ja oppimista tukevia ratkaisuja. Tällä kertaa teemoina ovat analytiikka ja liike- ja työelämän sekä koulutus- että tutkimustoimijoiden yhteistyö. Lisäksi tilaisuudessa tarkastellaan CSC:n korkeakoulutukselle ja tutkimukselle kohdennettuja uusia IT-ratkaisuja erityisesti IT-päättäjille ja asiantuntijahenkilöstölle kohdennetussa pilvipalveluaiheisessa työpajassa. 
 
Esipäivän aikana keskustellaan myös tulevaisuudesta BusinessOulun johtajan, Juha Ala-Mursulan johdolla otsikolla Arktista asennetta, mutta tällä kertaa ilman avantoa?. Samassa yhteydessä järjestetään erityisesti korkeakoulujen sopimusyhteyshenkilöille, hankinnoista vastaaville ja sopimushallinnossa työskenteleville suunnattu keskustelutilaisuus korkeakoulujen ja CSC:n välisien kaksisuuntaisten puitesopimusten kehittämiseksi. Iltatilaisuudessa kiinnitämme huomion ideapankin sisältöön ja pohdimme yhdessä tekemisen mahdollisuuksia. Esipäivä on maksuton ja avoin kaikille. Ilmoittautuminen tapahtuu IT-päivien ilmoittautumislomakkeella.
 
Varsinaisilla IT-päivillä johtaja Pekka Lehtovuori CSC:ltä jatkaa esipäivillä käytyä keskustelua kokoamalla yhteen käsiteltyjä ja esiin nousseita teemoja. Lisäksi keskustellaan johtaja Stina Westmanin johdolla kansallisesti tehtävästä Visio2030-työstä, sen vaikutuksista ja syötteistä korkeakoulutuksen ja tutkimuksen digitalisaation tiekartalle. Tilaisuudessa kuullaan myös CSC:n tietoturvapäällikkö Urpo Kailan puheenvuoro Tietosuojavaatimusten tietoturvallinen toteuttaminen käytännössä. 
 
– Korkeakoulujen IT-päivillä keskustellaan tänä vuonna erinomaisista teemoista, joita myös CSC aktiivisesti työstää yhteistyössä korkeakoulujen kanssa. Keskustelemme omistajiemme kanssa myös CSC:n palveluiden kehityssuunnista ja uusista yhteistyömuodoista. Keräämme kaikki ideat ja kehitystarpeet korkeakoulujen tietohallintojohdon verkostojen kanssa luotuun ideapankkiin, josta ne reititetään oikeille toteuttajille. Ideapankin avulla jaamme myös tietoa korkeakoulujen kesken ja muille sidosryhmille. Opastamme ideoiden jättämiseen IT-päivillä CSC:n ständillä. Ideapankkiin voi tutustua jo nyt osoitteessa www.ideapankki.csc.fi, kertoo asiakkuusjohtaja Antti Mäki CSC:ltä. 
 
Tutustu puhujiimme sekä ohjelmaan tapahtumasivuillamme ja ilmoittaudu mukaan. Nähdään IT-päivillä! Lisätietoa: