MPASSid, oppimisanalytiikan jaosto ja Perusopetuksen Wikiloikka esittäytyvät ITK-päivillä

Toisen asteen­­ ja perusasteen oppijoille suunnattu tunnistus- ja kertakirjautumisratkaisu MPASSid on siirtynyt pilotoinnista tuotantovaiheeseen. Tämän kevään merkittävin kehitysponnistus on kaikille avoin demoympäristö, joka avataan ja esitellään Hämeenlinnassa 11.–13.4. järjestettävillä ITK-päivillä.

Noin vuoden ajan lähes 30 koulutuksen järjestäjää eri puolilla Suomea on pilotoinut opetus- ja kulttuuriministeriön MPASSid-tunnistus- ja kirjautumisratkaisua. Kokemukset ovat olleet erittäin myönteisiä.

MPASSid on integroitu Haltu oy:n kehittämään oppijan sähköiseen työpöytään, Velmuun. Koulut voivatkin kerätä kaikki käyttämänsä sähköiset palvelut Velmuun, jossa ne ovat nopeasti ja helposti saatavilla. Oppimispalveluja tarjoaville yrityksille MPASSid tarjoaa helpon pääsyn laajaan käyttäjäkuntaan.

– Yhtenäisen tunnistautumisen avulla vähennetään erillisten käyttäjätunnusten ja unohtuneiden salasanojen uusimiseen tuhlautuvaa aikaa ja voidaan hyödyntää se koulujen ydintehtävään, eli opetukseen ja oppimiseen. Niin oppijat kuin opettajat voivat käyttää yhdellä ja samalla tunnistusvälineellä lukuisia koulun ja eri palveluntarjoajien tarjoamia digitaalisia palveluja, kertoo kehityspäällikkö Manne Miettinen CSC:ltä.

MPASSid on opetus- ja kulttuuriministeriön tarjoama avoimen lähdekoodin ratkaisu, jonka CSC on toteuttanut.
 


KUVA: THINKSTOCK
 

Mihin oppimisanalytiikka on menossa?

Oppimisanalytiikan työpajassa perehdytään oppimisanalytiikan tämänhetkiseen tilanteeseen Suomessa ja pohditaan analytiikan kehityssuuntia lähivuosille.

Keskiviikon aikana voit tutustua Suomen oppimisanalytiikan tekijöihin ja oppimisanalytiikan jaoston toimintaan, pohtia oppimisanalytiikan ajankohtaisia aiheita kuten datanhallintaa ja eettisiä kysymyksiä sekä kuulla lisää opiskeluun liittyvästä kansallisesta dataekosysteemistä ja Vipunen API:n avulla vapaasti hyödynnettävästä opiskeludatasta. Lisäksi pääset kuuntelemaan ja keskustelemaan oppimisanalytiikan hyvistä käytänteistä ja kansallisen yhteentoimivuuden kehyksestä.

Oppimisanalytiikan jaoston puheenjohtajana toimii ylitarkastaja Tomi Kytölä opetus- ja kulttuuriministeriöstä ja jaoston sihteeri on kehityspäällikkö Jonna Korhonen CSC:ltä.
 

Tule tapaamaan meitä ständillemme tai tutustu Perusopetuksen Wikiloikkaan

Oletko pohtinut, millaisia mahdollisuuksia avautuisi, jos perinteinen oppikirja vaihtuisi tuhansien kirjoittamaksi avoimeksi digitaaliseksi oppikirjaksi? Voisiko oppikirjoille tapahtua sama, mitä Wikipedia teki tietosanakirjoille?

Näistä asioista voit tulla keskustelemaan Perusopetuksen Wikiloikka -projektin tilaisuuteen, jossa kerrataan projektin saavutuksia, haasteita ja tulevia suunnitelmia. Projektissa rakennetaan perusopetuksen tarpeisiin digitaalista oppikirjakokoelmaa, joka on maksuttomasti jokaisen opettajan ja oppilaan saatavilla ja täydennettävissä. Alustana toimii Wikipediasta tutun Wikimedia-säätiön Wikikirjasto. Perusopetuksen Wikiloikka on CSC:n vetämä projekti. Yhteistyössä ovat mukana Tivia ry, IT-kouluttajat ry, Wikimedia Suomi ja LifeLearn Platforms.

Tule myös ITK-päivien aikana tapaamaan CSC:n edustajia ständillemme ja keskustelemaan tarjoamistamme ICT-ratkaisusta.

Ohjelma:

MPASSid-kertakirjautumisratkaisun demoympäristö, Digikillan olohuone
  • to 12.4. klo 13–14
  • pe 13.4. klo 13–14
Perusopetuksen Wikiloikka, esityssali 14
  • to 12.4. klo 15.30–16.00
Oppimisanalytiikan jaoston työpaja
  • ke 11.4. klo 10.00–17.00
     

Lisätiedot:

MPASSid:
Kehityspäällikkö Manne Miettinen, CSC
puh. 09 457 2517
manne.miettinen@csc.fi

MPASSid:n verkkosivut
ITK-päivien ohjelma