Uutisia

null NeIC hakee e-infrastruktuureihin liittyviä yhteistyöhankkeita

Nordic e-Infrastructure Collaboration (NeIC) avaa rahoitushaun pohjoismaisesti kiinnostaville e-infrastruktuureihin liittyville yhteistyöhankkeille. NeIC pyytää ehdotuksia e-infrastruktuurien tarjoajista ja kehittäjistä, tutkijoista ja muista yhteisöistä koostuvilta konsortioilta. NeIC:n rahoitustilanne sallii yhden tai kahden kehitysprojektin sekä mahdollisesti muutaman esitutkimuksen aloittamisen vuosittain.

Ehdotettava yhteistyöhanke voi pitää sisällään

  • avointa tiedettä tukevan infrastuktuurin kehittämistä
  • uusien teknologioiden tutkimista
  • tiedon tai osaamisen jakamista
  • nykyisen tai tulevan e-infrastruktuurin käyttöä tehostavan koulutuksen tarjoamista.

Ehdotettavassa hankkeessa on oltava osallistujia vähintään kolmesta maasta, joista yksi voi olla jokin muu kuin Pohjoismaa tai Viro. Ehdotettu hanke voi sisältää kumppaneita Pohjoismaiden ulkopuolelta.

Hakijoita kehotetaan ottamaan yhteyttä paikalliseen e-infrasturktuurin tarjoajaan ennen hakemuksen lähettämistä. Erityisesti tämä on tarpeen, jos projektin läpivienti vaatii resursseja laskentaan tai datanhallintaan tai muuta e-infrastruktuurin tarjoajan palvelua. Suomessa ota yhteyttä CSC:hen ja johtaja Pekka Lehtovuoreen.

Hakemusten viimeinen jättöpäivä on 26.2.2020 klo 13 CET.

Lue lisää yhteistyömalleista, rahoituksesta ja hakemisesta.

NeIC on Pohjoismaisen tutkimusneuvoston NordForskin alainen yhteistyöverkosto, jonka tavoitteena on edistää pohjoismaista tutkimusyhteistyötä ja tutkimusinfrastruktuurien kehittämistä. NeIC:iä rahoittavat kansalliset tutkimusrahoittajat, Nordforsk ja projekteihin osallistuvat partnerit.

Lisätietoja

Pekka Lehtovuori, johtaja, laskennallisen tutkimuksen palvelut, CSC
+358 50 381 9723,
pekka.lehtovuori at csc.fi